Παραλίες

Λιβάδι
Μεγάλη οργανωμένη παραλία (ομπρέλες/ξαπλώστρες, καφετέριες, ταβέρνες, μίνι μαρκετ) με άμμο και ψιλό βότσαλο που βρίσκεται στον οικισμό Λιβάδι.

 

Τζανάκι
Πρόκειται για τρεις μικρούς διαδοχικούς κολπίσκους που είναι προσβάσιμοι με χωματόδρομο που απαιτεί γύρω στα 10′ πεζοπορία. Οι παραλίες έχουν πεντακάθαρα νερά, μεγάλα βότσαλα και βράχια για βουτιές, ενώ προσφέρουν τρομερή θέα προς τη Χώρα και το Κάστρο.

 

Βάτσες
Οι Βάτσες, μια πολύ όμορφη ακτή στην κατάληξη δύο βουνοπλαγιών που είναι καλυμμένη με βότσαλο και διαθέτει πεντακάθαρα γαλάζια νερά, θεωρείται μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν μεγάλα αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά, αλλά και λίγες ομπρέλες/ξαπλώστρες προς ενοικίαση, και ένα beachbar για να απολαύσετε δροσιστικά ροφήματα.

 

Καμινάκια
Μία από τις γνωστότερες και ωραιότερες παραλίες του νησιού που αξίζει να την επισκεφθείτε είναι τα Καμινάκια. Η παραλία είναι σχετικά μεγάλη σε μέγεθος, με την άμμο και το ψιλό βότσαλο να συνδυάζονται αρμονικά στην ακτή. Διαθέτει κάποιες ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ μπορείτε να απολαύσετε τον ίσκιο και από τα λιγοστά αρμυρίκια στο δεξί άκρο της παραλίας. Πάνω από την παραλία και σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργούν δύο ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας. Αν είστε λάτρεις του snorkeling τέλος, φροντίστε να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό, μιας και στα άκρα της παραλίας, υπάρχουν βράχια και μικρές σπηλιές.

 

Άγιος Κωνσταντίνος
Η παραλία είναι στρωμένη με ψιλά βότσαλα και άμμο και διαθέτει πεντακάθαρα νερά. Εδώ θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, αρμυρίκια για φυσική σκιά, καθώς και μια ταβέρνα και ένα beachbar για να απολαύσετε ένα γεύμα ή να πιείτε κάτι δροσιστικό μετά το μπάνιο σας.

 

Μεγάλο Στενό
Οι παραλίες αυτές βρίσκονται στο μέσον της Αστυπάλαιας και απέχουν περίπου 9 χλμ από τη Χώρα. Το Στενό χωρίζει το νησί σε δύο μέρη, στο Μέσα Νησί και στο Έξω Νησί. Η πρώτη παραλία είναι μικρή και αμμώδης με ελάχιστα αλμυρίκια. Αμέσως μετά βρίσκεται η παραλία Μεγάλο Στενό, μεγαλύτερη σε πλάτος με περισσότερα δέντρα και ομπρέλες/ξαπλώστρες, η οποία διαθέτει και καντίνα. Τα ρηχά νερά της ακτής κάνουν το Μεγαλο Στενό ιδανική επιλογή για οικογενειακό μπάνιο.

 

Πλάκες
Ορμίσκος με υπέροχα νερά και μοναδικής ομορφιάς βυθό, που βρίσκεται λίγο πρίν την Μαλτεζάνα και προσεγγίζεται μεσω ενός μονοπατιού. Οι Πλάκες αποτελούνται από δύο τμήματα, το ένα από μια μικρή βοτσαλωτή παραλία, ενώ το δεύτερο αποτελείται από βράχια (πλάκες) τα οποία επιλέγουν όσοι θέλουν περισσότερη ιδιωτικότητα.

 

Ανάληψη/Μαλτεζάνα
Βρίσκεται στο Μέσα Νησί, στον οικισμό Ανάληψη/Μαλτεζάνα, σε απόσταση 10 χλμ περίπου από τη Χώρα. Αμμώδης παραλία με αλμυρίκια και ρηχά νερά. Στο αριστερό άκρο της παραλίας υπάρχει προβλήτα η οποία εξυπηρετεί όσους επισκέπτες διαθέτουν σκάφος. Πολύ κοντά στην παραλία Ανάληψη, είναι και η παραλία Σχοινώντας.

 

Μπλέ Λιμανάκι
Μικρός ορμίσκος  με εκπληκτικά διαυγή νερά και μαγευτικό βυθό, που βρίσκεται 300-350 περίπου μέτρα από το λιμάνι της Μαλτεζάνας. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από σύντομο χωματόδρομο.

 

Ψιλή Άμμος
Λίγο μετά το αεροδρόμιο, βρίσκεται μια μεγάλη αμμουδερή έκταση με πεντακάθαρα γαλανά νερά, που προσεγγίζεται με χωματόδρομο.

 

Κουτσομύτης και Κουνούπα
Δύο κοντινά νησάκια στα ανοιχτά της Αστυπάλαιας, που αξίζουν μία ημερήσια εκδρομή με καραβάκι, που ξεκινά από τον Πέρα Γιαλό και την Μαλτεζάνα, καθώς οι παραλίες τους είναι μοναδικές με καταγάλανα νερά και υπέροχο βυθό.

 

Questo sito web utilizza i cookie per migliorare la vostra esperienza di navigazione