Λιβάδι

Το Λιβάδι είναι ένας παραθαλάσσιος μικρός οικισμός ακριβώς κάτω από το λόφο της Χώρας. Σε αυτή την κοιλάδα βρίσκονται πολλά περιβόλια με μανταρινιές, ροδιές, λεμονόδεντρα και αμπέλια. Στη βορειοδυτική άκρη, την «πλάτη» της κοιλάδας, έχει κατασκευαστεί το φράγμα όπου συγκεντρώνονται τα νερά των χειμάρρων, την περίοδο των βροχών. Έτσι έχει σχηματιστεί μια τεχνητή λίμνη η οποία καλύπτει τις ανάγκες του νησιού σε νερό. 

Στο Λιβάδι υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια, ουζερί, σούπερ μάρκετ που βρίσκονται κυριολεκτικά στην άκρη του κύματος με θέα τη Χώρα και το Βενετσιάνικο κάστρο. Το Λιβάδι θεωρείται και η αφετηρία για εξορμήσεις στις μαγευτικές παραλίες του νησιού. Ορισμένες από αυτές είναι το Τζανάκι, του Μουρά, του Πάππου, ο Άγιος Κωνσταντίνος, οι Βάτσες και τα Καμινάκια. Στις δύο τελευταίες οργανώνονται και εκδρομές με καΐκια που ξεκινούν από τον Πέρα Γιαλό και τη Μαλτεζάνα.

Στο Λιβάδι λειτουργεί η τοπική συγκοινωνία με μικρά λεωφορειάκια με πυκνά δρομολόγια τους καλοκαιρινούς μήνες και συνδέεται με τη Χώρα, τον Πέρα Γιαλό, το λιμάνι του Άγιου Ανδρέα, το αεροδρόμιο και τη Μαλτεζάνα (Ανάληψη). Στη διαδρομή αυτή, υπάρχουν στάσεις σε όλες τις γνωστές πανέμορφες παραλίες, όπως το Μαρμάρι, τα Μαμούνια, το Στενό, τις Πλάκες και το Σχοινόντα.

Questo sito web utilizza i cookie per migliorare la vostra esperienza di navigazione